Vlaamse artiesten zetten geletterdheid in de kijker op Martelarenplein met exclusieve kunstwerken

11 september 2024 | 09u20 | Gepost door annpeeters
ZOT van schrijven

Aurora, de Belgische producent van papierwaren, is verheugd om dit jaar opnieuw de ‘Week van de Geletterdheid’ te ondersteunen met een bijzonder initiatief.

De campagne "ZOT van schrijven!" richt zich op het belang van geletterdheid. Deze campagne, die plaatsvindt in het kader van de Week van de Geletterdheid (8-15 september 2024), wordt georganiseerd door verschillende Vlaamse artiesten, waaronder cartoonist Domien Delforge (Studio Stoutpoep), zanger Jonas 'Jokke' Van Langendonck en auteur-acteur Mathieu Carpentier. Hun creaties, geïnspireerd door het nostalgische ZOT-mannetje, omvatten muziek, poëzie en cartoons en moeten de kracht en het plezier van schrijven benadrukken, vooral voor de 15% van de volwassenen in Vlaanderen die lage geletterdheid ervaren.

Aurora, een organisatie met een focus op kennisoverdracht, ondersteunt deze campagne en organiseert op 11 september tussen 14 en 18.30 uur op het Martelarenplein een tentoonstelling in Leuven. Bezoekers kunnen de kunstwerken bewonderen en gratis notitieboekjes ontvangen. De originele werken worden na afloop geschonken aan organisaties die zich inzetten voor geletterdheid. De campagne heeft tot doel bewustwording te creëren over de uitdagingen rondom geletterdheid en tegelijkertijd bij te dragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke probleem.

Alle info over de Week van de Geletterdheid: https://houhetduidelijk.be ​ 

ZOT
kunstwerk

Lees meer over