Trio veroordeeld tot fikse celstraffen na gauwdiefstallen op shoppende vrouwen

16 juli 2024 | 10u34 | Gepost door redactie
Opnieuw vals geld opgedoken op Oude Markt

Drie Oost-Europeanen, waaronder twee vrouwen, kregen in de Brugse strafrechtbank fikse celstraffen tot zeven jaar. Ze pleegden tientallen gauwdiefstallen en richtten zich hiervoor voornamelijk op shoppende vrouwen.

Beklaagden Sofiya V. (28) en Nataliya I. (30) liepen op 12 april 2023 in Oostende tegen de spreekwoordelijke lamp. Camerabeelden linkten de beide Georgische vrouwen aan gelijkaardige delicten. Telkens kwamen ze in actie in winkels, nadat ze hun buit maakten, bleven de lege portefeuilles achter in de winkelrekken als stille getuigen van de diefstallen. Ze kwamen ook in de Leuvense binnenstad in actie. Zo wisten ze bij HNB.

Nataliya I. kreeg vier jaar cel opgelegd en Sofiya V. zeven jaar, het gegeven dat ze verstek gaf was daar niet vreemd aan. Derde eend in de bijt, een Bulgaar, die als chauffeur acteerde, kreeg zes jaar achter de tralies. Ze zouden betrokken zijn geweest bij 62 gauwdiefstallen.

Ze verplaatsten zich in een wagen met Britse nummerplaat behorend tot en bestuurd door de Bulgaar Georgi V. (36) uit Roubaix. Hij werd al in het oog gehouden door de Franse politie in het kader van een rondtrekkende dievenbende die gelinkt werd aan feiten in Italië, België, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Lees meer over