Politie controleert op Leuvense invalswegen

Verkeerscontrole

Tijdens een verkeersactie donderdag op de grens van Leuven met Bertem, werden 25 vrachtwagens en lichte vrachtauto’s aan een grondige controle onderworpen. 

Naast politie werd er ook aan deelgenomen door inspecteurs van de Vlaamse Belastingsdienst, de FOD Mobiliteit en de Omgevingsinspectie. In totaal werd voor 13.379 euro aan boetes uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Daarnaast inde de Vlaamse belastingsdienst 2.400 euro aan niet-betaalde kilometerheffing en 2.850 euro aan openstaande verkeersbelasting.  

Vier bestuurders die rondreden met een vrachtwagen die te zwaar geladen was kregen boetes tussen de 5.400 euro en 800 euro. Ook werden twee boetes uitgeschreven voor overtredingen op de rij- en rusttijden. Eén lichte vrachtauto was niet geldig gecontroleerd. Een chauffeur die op de baan was met afval kon niet de hiervoor noodzakelijke documenten voorleggen. Een chauffeur die geen geldige medische schifting kon tonen moest zijn vrachtwagen laten staan tot een collega ter plaatse was om het stuur van het voertuig over te nemen.  

Lees meer over