Politie controleert in Leuvense binnenstad

Politie

Dinsdagvoormiddag deed de Leuvense verkeerspolitie een controle, voornamelijk gericht op professionele bestuurders en koerierdiensten. Dit gebeurde met vier anonieme patrouilles in het centrum van de stad. 

In totaal werden 38 bestuurders en hun voertuigen gecontroleerd. Allen testten ze negatief op alcohol en drugs. Eén taxichauffeur reed aan onaangepaste snelheid over de Grote Markt, terwijl hij bovendien niet in de voetgangerszone mocht zijn. Tijdens de controle die erop volgde, bleek dat de man geen bril droeg, hoewel dat volgens de code op zijn rijbewijs verplicht was. Hij mag zich aan een proces-verbaal verwachten. Bij één personenwagen en één vrachtwagen bleken de banden versleten te zijn. De vrachtwagenchauffeur heeft de boete van 1.000 euro ter plaatse betaald. 

Een andere vrachtwagenchauffeur was niet in orde met de medische keuring op het rijbewijs. Het bedrijf stuurde een andere chauffeur om verder te rijden. Van één vrachtwagen die gebruikt werd om goederenvervoer voor derden te doen, was de nummerplaat niet aangemeld in het e-register van ondernemingen. De boete van 990 euro werd onmiddellijk betaald. Voorts werden er, in het kader van de actiemaand die nog loopt tot eind september, ook twee processen-verbaal gemaakt voor fietsers met de gsm in de hand. Vier eigenaars van foutief geparkeerde voertuigen mogen zich eveneens een aan boete verwachten. Twee fietsers en één automobilist die in de verboden richting reden, gingen tot slot ook nog op de bon. 

Lees meer over