Peter Willems (ex-OHL) wordt CEO van de Belgische voetbalbond

Willems

De naam van Club Bruggebestuurder Vincent Mannaert leek lang aan de functie vast te hangen. Uiteindelijk koos de raad van bestuur van de KBVB Peter Willems als CEO. Hij blijft aan tot minstens eind december 2025. Willems was in het verleden 4,5 jaar bestuurder bij OH Leuven, hij vertrok er in de herfst van 2023.

Na het ontslag van CEO Piet Vandendriessche moest de KBVB een waardige vervanger vinden.
"Na tumultueuze periode willen we stabiliteit", klonk het in een statement van de Koninklijke Belgische Voetbalbond bij Sporza.

Vincent Mannaert, voordien CEO van Club Brugge, leek lang de topfavoriet te zijn. Deze week schampte een deal tussen beiden af. Daarom werd besloten om in de eigen gelederen te kijken. Willems is sinds februari 2024 werkzaam bij de KBVB. Hij begon er als directeur arbitrage en sinds april was hij directeur Sport. Zijn functie wordt nu enorm uitgebreid.

Om de werklast haalbaar te houden, valt het sportief departement niet meer rechtstreeks onder Peter Willems, wel onder een Sportief Comité binnen de raad van bestuur. Willems voegt zich daarbij. d

"De KBVB staat voor verschillende uitdagingen, maar er liggen ook heel wat kansen. Samen met de medewerkers van de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en onze partners, en de steun van de raad van het bestuur en het directiecomité, hoop ik een mooi verhaal te schrijven. We gaan dagelijks keihard ons best doen voor het goede van het Belgische voetbal”, reageerde Willems zelf bij Sporza.

Lees meer over