Monument 'Eeuwige Vriendschap' eert de overleden leden van de jaartallen

22 augustus 2024 | 14u28 | Gepost door annpeeters
Beiaardier Luc Rombouts brengt troost op Allerheiligen

In een serene oase van rust omringd door groen, zullen de mannen van ‘74 eind augustus een nieuw monument onthullen: 'Eeuwige Vriendschap'. Deze plek wordt een eerbetoon aan allen die hen ontvallen zijn.

 

Het monument biedt nabestaanden een herdenkingsplaats om samen te komen en te reflecteren. Het is een plek van troost en verbondenheid, waar herinneringen levend blijven en vriendschappen nooit vergeten worden. Met 'Eeuwige Vriendschap' willen de mannen van '74 niet alleen hun verloren vrienden herdenken, maar ook een blijvende plek creëren waar toekomstige generaties kunnen leren over de waarde van vriendschap en samenhorigheid.

"De plek weerspiegelt de waarde van vriendschap en verbondenheid binnen de grote groep van de jaartallen. We hopen dat 'Eeuwige Vriendschap' een plek wordt waar verhalen worden gedeeld, tranen worden gedroogd, en waar de herinnering aan onze vrienden voortleeft", zeggen de mannen van '74.

Op 31 augustus, de dag van de onthulling op de Stadsbegraafplaats, zullen, tijdens een korte ceremonie, heel wat leden van de jaartallen samen met de mannen van ‘74 samenkomen om hun dierbaren te eren. "Dit wordt ook een nieuw ritueel binnen het geheel van de jaartallen, waarbij er elk jaar op 4 mei een herdenking zal zijn op deze plaats."

 

Lees meer over