Levensloop gaat de nacht in

Levensloop

Dit weekend gaat in Leuven Levensloop door, het is een evenement van Stichting tegen Kanker dat mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes zet. 

Naast het vieren van de vechters en de overwinnaars, wordt er ook geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten. Nog tot zondag 15 uur valt er heel wat te beleven op KU-Leuven campus Arenberg. Dit jaar zijn er 1287 deelnemers, verdeeld over 34 teams, 146 vechters zullen dit weekend aanwezig zijn en tot nu toe is er al 69.919 euro ingezameld. 

"Dit was een mooie eerste dag, veel beleving en heel veel publiek. Mooie optredens en topper Stan Van Samang uit Wijgmaal heeft het liedje 'Een ster' gezongen. Ik ben een zeer gelukkige voorzitter en heb een topteam", zegt Levensloop-voorzitter Hugo Lachi. 

Wie zin heeft, kan de lopers ook vannacht aanmoedigen aan de Steengroevenlaan 3 in Heverlee. Morgen om 15 uur is er de Slotceremonie. Iedereen die Levensloop mee mogelijk maakt wordt bedankt, in het bijzonder de deelnemers die elkaar 24 uur lang aflosten op de piste. Als afsluiter legt iedereen samen nog een laatste ronde af. "Tijdens de Slotceremonie maken we ook het ingezamelde bedrag bekend en benadrukken we welke ongelooflijke inspanning iedereen heeft geleverd om de strijd tegen kanker te steunen."

Video file
Patrick B.
Video file
Patrick B.

Lees meer over