Leuvenaar riskeert jaar cel nadat hij twee jongeren, die hem wilden helpen, bedreigde met een mes

5 september 2024 | 12u03 | Gepost door redactie
Tiensestraat

B.P. (47) had op 16 september 2023 twee jongens van buitenlandse origine met een mes bedreigd. Zij wilden hem helpen toen hij dronken op straat gevallen was.

Het duo merkte ongeveer een jaar geleden hoe een dronken man een café in de buurt van de Tiensepoort buiten strompelde, zo wisten ze bij HNB. Onderweg naar huis viel hij op het midden van de baan. De twee snelden toen en keken of hij hulp nodig had. Het slachtoffer panikeerde en riep luidkeels “moslims” en pakte een mes. Het geschrokken duo belde de politie, deze vonden nog een tweede mes in zijn kous.

In een daaropvolgend verhoor verklaarde hij dat hij zich steeds bewapende sinds de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussels Airport. Hij gaf aan sindsdien bang te hebben voor buitenlanders. De beklaagde nuanceerde dat door de stellen dat de angst gericht is tegen geradicaliseerden. Angst of niet: er werd één jaar cel en 800 euro boete, eventueel met uitstel, gevraagd. In 2023 werd B.P. al eens opgepakt wegens verboden wapendracht. Hij had buiten een blikje bier toen nog een boksbeugel op zak.

Lees meer over