De Bakermat in Leuven bouwt vroedvrouwenpraktijk af

de bakermat

Vzw De Bakermat, Expertisecentrum Perinatale zorg en vroedvrouwenpraktijk aan de Tervuursevest in Leuven, is bezig met een grondige transitie om haar verder functioneren toekomstproof te maken.

"Het betreft geen faillissement, zoals foutief in andere bronnen gesuggereerd wordt", zegt Anne Dedry, afgevaardigd bestuurder van vzw De Bakermat. "Mede gezien structurele en toenemende onderfinanciering van vroedvrouwen(praktijken) in het algemeen (RIZIV), zien wij ons genoodzaakt de pijler vroedvrouwenpraktijk van onze vzw stapsgewijs af te bouwen."

Perinatale zorg

"Wij zullen ons in de toekomst focussen op de verdere uitbouw van de organisatie van een kwaliteitsvolle perinatale zorg, dat is de medische zorg rondom zwangerschap en bevalling, in de regio door ons Expertisecentrum, met oog voor een goede samenwerking tussen eerste, tweede en derde lijn."

Integratie

"Om het voortbestaan van het Expertisecentrum te vrijwaren zijn intensieve gesprekken bezig met een verkenning van diverse pistes over integratie in bestaande organisaties. De leden van de Algemene Vergadering, die vanavond plaatsvindt, zullen de transitie mee adviseren."

Lees meer over