Bekende kleermaker Tommaso Bordoni zal de Kilimanjaro beklimmen in kostuum

29 augustus 2023 | 23u58 | Gepost door annpeeters
tb
Tommaso Bordoni zal in september de Kilimanjaro beklimmen. Niet in aangepaste berguitrusting, wel strak in het (driedelig) pak zoals we de ietwat excentrieke Leuvenaar kennen.

De Kilimanjaro is met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika. Met zijn klim wil Bordoni vooral mensen inspireren om in zichzelf en hun dromen te geloven, hoe onmogelijk ze ook lijken. Op zondag 3 september vertrekt Bordoni vanop Zaventem. De aanvang van de klim is gepland op 5 september. Als alles goed gaat plant de Leuvenaar de top te bereiken tegen 12 september, na een 8 dagen durende klim. Nadien wacht hem nog een tweedaagse trip om de berg af te dalen. 

Dat is niet alleen een uitdaging voor Bordoni, maar ook een symbool voor het motto van zijn merk: "Viam aut inveniam aut Faciam" ofwel “Ik zal een weg vinden of er een maken”. Met deze uitdaging wil Bordoni vooral mensen inspireren om in zichzelf en hun dromen te geloven, hoe onmogelijk ze ook lijken. “Ik wil niet bewijzen dat ik beter ben dan iemand anders, maar ik wil de wereld laten zien dat alles mogelijk is met hard werken, toewijding en doorzettingsvermogen”, aldus Bordoni. 
 
Bordoni is zich erg bewust van de risico's en uitdagingen die het beklimmen van zo'n berg met zich mee brengen. “Ik ben namelijk geen bergbeklimmer. Daarom heb ik een intensieve training gevolgd. Ik heb ook medische professionals geraadpleegd om er zeker van te zijn dat ik lichamelijk fit genoeg ben om zo'n uitdaging aan te gaan”, vertelt de 32-jarige kostuumontwerper. 
 
"Bovendien gaat deze reis niet alleen over mijmaar over de miljoenen mensen over de hele wereld die dromen hebben, waarvan ze denken dat ze onbereikbaar zijn. Ik hoop dat mijn reis gesprekken op gang zal brengen en mensen over de hele wereld zal inspireren om in zichzelf en hun mogelijkheden te geloven. Samen kunnen we de wereld laten zien dat alles mogelijk is."
 
“Mijn doel is niet om records te breken of nieuwe normen te stellen, maar om anderen te inspireren hun grenzen te verleggen en het onmogelijke te bereiken. Als merk dat prat gaat op gepersonaliseerde en op maat gemaakte kleding, draag ik ook een boodschap van individualiteit en zelfexpressie met me mee.”
 
Het maatpak waar de Leuvenaar de tocht mee zal maken is een op maat gemaakt blauw kostuum met bijhorende mantel die voor extra warmte zorgt. Op de top is het namelijk tientallen graden onder nul. 

Lees meer over