Woning in Leefdaal onbewoonbaar na brand

27 januari 2024 | 09u25 | Gepost door annpeeters
brand Leefdaal
Vrijdagavond brak er brand uit in een woning in de Dorpstraat in Leefdaal. Door de bluswerken moest de straat een tijdje afgesloten worden.

"De brand in de Dorpstraat in Leefdaal is rond 22.30 uur ontstaan, waarschijnlijk door een defect aan een gaskachel", zegt Bertems burgemeester Joël Vander Elst (Gemeentebelangen-Open Vld). "De zoon van het gezin is eventjes meegenomen naar het ziekenhuis omwille van rookinname, maar was vrij snel terug ter plaatse. Verder zijn er geen slachtoffers. De woning is volledig onbewoonbaar." Gezinskat Jules overleefde de brand helaas niet.

Omdat er bij de brand vermoedelijk asbest vrij kwam, kwamen ook de burgemeester en de gemeentelijke preventie-adviseur ter plaatse. Volgens de eerste inschatting is er geen gevaar voor de volksgezondheid omdat er door het nablussen weinig kans is op verdere verspreiding. In de loop van de dag komt ook de gemeentelijke milieuambtenaar metingen doen inzake eventuele luchtvervuiling.

Hoewel iedereen in de omgeving zonder problemen de woning mag verlaten, wordt wel gevraagd om aandacht te hebben voor de aanwezigheid van stofneerslag in tuinen en dergelijke. In dat geval is het belangrijk dit te melden aan de gemeente en contact zeker te vermijden, dit geldt in bijzonderheid voor de kinderen.

Lees meer over