Frituuruitbaters zitten met handen in het haar na overstromingen: voor 200.000 euro schade

2 augustus 2024 | 17u13 | Gepost door annpeeters
schade

Een fikse onweersbui trof Bertem en Leefdaal ongemeen hard. Bij Frituur Den Trul zien ze hun grote droom letterlijk in het water vallen.

Donderdagochtend zorgde een onweersbui in Bertem voor heel wat schade. Ook Frituur Den Trul in de Dorpstraat in Leefdaal deelde al voor de derde keer in de klappen. De keuken en verbruikerszaal kwamen volledig onder water te staan. Alle toestellen, inclusief de friteuse, zijn stuk. De schade wordt geraamd op 200.000 euro. Ook in 2009 en in 2011 stond het water tot kniehoogte in de zaak. 

De zaakvoerders blijven echter niet bij de pakken zitten: "We zijn onmiddellijk met de opkuis gestart en hebben de schade opgemeten", zegt  Bo Pelgrims (37). "Diepvriezers met inhoud, koelkasten met inhoud, de frietketels, alles is naar de vaantjes. We moeten van nul opnieuw beginnen. Volgende week maandag weten we meer over de frietketel. Daarop baseren we ons om in te plannen wanneer we kunnen heropenen.  We hopen dat dat al binnen 2 weken kan, in het ergste geval kan dat pas in september."

Lees meer over