Twee ongevallen verstoren ochtendspits op E40, vrachtwagen gekanteld

Truck gekanteld op de E40 in Heverlee Credits Hulpverleningszone Oost

Op de E40 Luik-Brussel zijn deze dinsdagochtend twee ongevallen gebeurd. Eéntje ter hoogte van Kortenberg en ééntje ter hoogte van Heverlee, bij dat laatste kantelde een truck op zijn zijkant.

Het begon rond 6.50 uur op de E40 aan de verkeerswisselaar met de E314 in de richting van Leuven met een truck die te laat een wagen opmerkte die voor hem reed. Hij reed deze achteraan aan en kantelde nadien. Bij deze aanrijdijg was nog een tweede vrachtwagen betrokken, deze bleef wel op vier wielen staan. De bestuurder van de truck raakte gewond, een vrouwelijke passagier van de wagen was onwel. Beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Ondertussen waren er drie rijstroken afgesloten door de vracht, bakstenen en bouwmateriaal, die op de rijbaan was gevallen. De brandweer ruimde het met man en macht op.

In de nasleep van dit ongeval, eveneens in de richting van Brussel, reden rond 8.15 uur in Kortenberg een motor en een wagen tegen elkaar. Na de aanrijding bevonden beiden zich op de pechstrook, het leek erop dat het bij materiële schade was gebleven.

Lees meer over