Inschrijvingen voor vierde editie Hagelandse 101 starten al op 1 november

Op 1 november starten de inschrijvingen voor de vierde editie van de Hagelandse 101 die doorgaat op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2024. Ook voor deze editie organiseren de initiatiefnemers twee parcours, één van 101 km en een korter van 51 km.

“De Hagelandse 101 is een wandeltocht die je kan vergelijken met de Dodentocht maar er zijn twee grote verschillen. De lange afstand is een kilometer langer en de wandelaars krijgen 850 hoogtemeters voor de voeten”, zegt organisator Jo Langela uit Tielt-Winge die het event samen met  Tony Coussens, eveneens uit Tielt-Winge, organiseert. 

Tijdens de derde editie in september gingen meer dan 2000 wandelaars de uitdaging aan, een verdubbeling van het aantal in 2022.

Het lange parcours moeten de deelnemers afleggen binnen de 24 uur, het kortere binnen de 13 uur.

De start en de aankomst ligt aan de Vaartkom in Leuven. De deelnemers starten aan de 101 km tocht op vrijdag 6 september om 21.01 uur, die aan de kortere afstand op zaterdag om 8.01 uur.

“Nieuw in de vorige editie was de lus die deelnemers aan de 101 maakten door Leuven. Dat werd geapprecieerd en goed onthaald en daarom doen we dat volgend jaar opnieuw. De Vaartkom toveren we om tot een eventsite met een lange toog, snacks, ijsjes, een springkasteel, DJ, percussie en meer. Er komen ook opnieuw ijsbaden te staan op de aankomstlocatie.”

Inschrijven kan alleen via de website 

Lees meer over