51-jarige man krijgt celstraf met uitstel voor dubbele kopstoot en poging om agent van trap te duwen

3 juli 2024 | 12u51 | Gepost door redactie
Rechtbank

Een 51-jarige man uit Hoegaarden kreeg in de Leuvense correctionele rechtbank een celstraf van achttien maanden, volledig met uitstel, voor het bedreigen van buren en de politie met een mes. Dat weet Belga Online. 

Thierry H. bedreigde de personen en gedroeg zich ook agressief. Hij duwde een politieagent bijna van de trap en had twee boksbeugels, vijf messen en een samoeraizwaard in huis liggen. 

Nadat er aan zijn relatie een einde kwam ging de man drinken. In beschonken toestand gaf hij op 20 februari vorig jaar een man op straat en kopstoot en drukte hij een mes tegen zijn buik. Bij zijn thuiskomst bedreigde hij ook zijn onderbuurvrouw met een mes.

Bij aankomst van de politie stond Thierry op de trap voor de voordeur. Wanneer hij de politie zag viel hij en aan en probeerde hij hen van de trap te duwen. Een buurman die wilde helpen kreeg een kopstoot. 

Op 26 april van dit jaar bedreigde H. de man die een jaar eerder een kopstoot kreeg met een mes waarop zijn echtgenote de politie belde. Omdat de dader niet wilde opendoen werd de deur opengebroken met een stormram. H. stond te wachten op de politie ‘met een blinkend voorwerp in zijn handen’ waarop de agenten pepperspray gebruikte en hem konden inrekenen. In de woning troffen ze wapens aan.

Hij werd dus nu veroordeeld tot 18 maanden celstraf, volledig met uitstel, en hij moet 3000 euro morele schadevergoeding betalen aan zijn buurvrouw en de man, aldus Belga.

Lees meer over