"Wagen KU Leuven-prof beschoten in Naamsestraat"

20 oktober 2022 | 14u01 | Gepost door annpeeters
ruit
Eerder deze week brachten we al het nieuws dat er met een loodjesgeweer een wagen beschoten werd aan Sint-Maartensdal, maar ook in de Naamsestraat werd een aangifte gedaan van een auto die werd beschoten.

Een professor aan de KU Leuven reed maandagavond door de Naamsestraat toen zijn wagen beschoten werd. "Om 20.55 uur reed mijn man door de Naamsestraat in Leuven. Ter hoogte van cultuurhuis STUK hoorde hij een luide knal, maar besefte niet meteen wat er gebeurd was. Er waren geen andere voertuigen in de buurt, wel enkele fietsers", zegt zijn echtgenote. "Nadien hebben we pas gezien hoe groot de schade aan onze wagen is. De kogel raakte de voorruit van de wagen aan de bestuurderskant. Er zit een hele barst in de ruit en die moet vervangen worden, wat ons 1.600 euro gaat kosten. Nadat we van het incident in Sint-Maartensdal hoorden, hebben we woensdag klacht neergelegd bij de politie van Leuven."

De Leuvense politie bevestigt dat er een klacht werd ingediend. "Wij hebben inderdaad woensdag een aangifte gekregen van deze feiten. Er werd dan ook een proces-verbaal opgesteld voor de beschadiging van een voertuig. Wij nemen de feiten ernstig. Omdat er niet onmiddellijk aangifte is gedaan, hebben wij geen ploeg ter plaatse kunnen sturen. Bijgevolg is er ook geen aanknopingspunt naar de daders", zegt Leuvens politiewoordvoerder Mathieu Caudron. "Daarom is het belangrijk dat mensen ons op het moment zelf verwittigen. Probeer zoveel mogelijk informatie te leveren en stel steeds de eigen veiligheid voorop", klinkt het bij Caudron, die wel spreekt van geïsoleerde gevallen. "De situatie in de Naamsestraat hebben we zelf niet kunnen vaststellen, maar daar hebben we nog nooit zo'n melding gekregen. Aan het Sint-Maartensdal werd een tijdje geleden wel eens met stenen naar passanten gegooid, maar ook daar staat de schietpartij met loodjesgeweer als losstaand feit geboekt."

Lees meer over