Na muizen- en rattenplaag houden stad Leuven en Leuvense horeca opruimactie

vuilkar

De stad Leuven zet zich verder in om horeca- en handelszaken zoveel mogelijk ongediertevrij te houden. Naast de eerdere infosessies, organiseert de stad nu een grootschalige opruimactie bij diverse horecazaken. 

Tot en met vrijdag 5 juli komen de medewerkers van de dienst stadsreiniging elke voormiddag afval ophalen bij uitbaters die op voorhand hebben ingetekend op het aanbod. De uitbaters ruimen zelf hun afval op en zetten het klaar voor ophaling. Concreet gaat het om karton, isolatiemateriaal, oude bierkaartjes, textiel of tapijten.

Het stadsbestuur heeft eerder al een coördinerende rol aangenomen in de gezamenlijke aanpak om ongedierte te bestrijden. Zo organiseerde de stad, in samenwerking met het FAVV en een ongediertebestrijdingsbedrijf, infosessies voor de horeca met nuttige tips over het weren en bestrijden van ongedierte.

De grote opruimactie van de stad Leuven heeft niet alleen een praktisch nut, maar is ook van groot symbolisch belang. “Met deze gezamenlijke actie tonen we dat we samen aan één zeel trekken”, zegt schepen van Handel en Horeca Johan Geleyns (CD&V). “We ondersteunen onze ondernemers waar we kunnen en we blijven uitbaters op het hart drukken om waakzaam te blijven. Blijven controleren, blijven poetsen, dat is van belang.”

Lees meer over