Grotere verkeershinder door laatste fase asfalteringswerken op Brusselsesteenweg

Bromfiets Brusselsesteenweg

Op maandag 7 oktober voor de ochtendspits start de derde en laatste fase van de werken op de Brusselsesteenweg (N2) ter hoogte van het op- en afrittencomplex E314 in Winksele.

De op- en afritten en het wegdek van de Brusselsesteenweg krijgen nieuw asfalt, vanaf tankstation Q8 tot voorbij de oprit naar de Rennessingel (R23). Op maandag 21 oktober wordt de nieuwe lichtenregeling aan het op- en afrittencomplex in dienst genomen. De werken brengen aanzienlijke hinder met zich mee voor het openbaar vervoer en gemotoriseerd verkeer. Handelaars op de Brusselsesteenweg in Herent blijven grotendeels bereikbaar.

Brusselsesteenweg steeds open voor verkeer vanuit Brussel naar Leuven

Tijdens de eerste week, van 7 tot 13 oktober, wordt gewerkt op de weghelft richting Brussel. Het verkeer dat richting Brussel wil, wordt omgeleid via de Leuvense ring (R23), de Mechelsesteenweg (N26) en de E314 (oprit Herent), of via de N3 (Tervuursesteenweg) naar de E40 (oprit Bertem). 

In de tweede week, van 14 tot 20 oktober, verschuiven de werkzaamheden naar de weghelft richting Leuven. Het verkeer richting Leuven kan op de Brusselsesteenweg verder rijden over de afgewerkte rijstrook, met een verlaagde snelheid van 30 km/u. 

Voetgangers wandelen voorzichtig langs de werfzone, maar mogen de Brusselsesteenweg niet oversteken tijdens de asfalteringswerken. Asfalt wordt bij hoge temperaturen aangelegd, met onder andere een plakkerige kleeflaag voor goede hechting tussen de lagen asfalt. Fietsers maken gebruik van een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad, waar tijdelijke verkeerslichten aan de op- en afritten voor een veilige oversteek zorgen. 

De werken hebben ook een grote impact op de dienstregeling van De Lijn. Vanaf maandag 7 oktober voorziet De Lijn een grote omleiding richting Brussel voor de buslijnen 91, 521, 522, 523, 576, N3, N4, R90 en R91 Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie. Tijdens de asfalteringswerken worden de op- en afritten van de E314 afgesloten: 

  • Week 1 maandag 7 tem zondag 13 oktober: Oprit E314 richting Lummen en afrit Winksele afgesloten.
  • Week 2 maandag 14 tem zondag 20 oktober: Oprit en afrit richting Bertem afgesloten. 

     

Lees meer over