Coronamaatregelen vanaf 1 september 2021

31 augustus 2021 | 11u40 | Gepost door annpeeters
Heropstart indoor sportaccommodatie en sportkampen
De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 11 mei 2021 in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Op 1 september zijn er weer enkele versoepelingen mogelijk.

Vanaf 1 september 2021 mogen jeugdactiviteiten en - kampen en het verenigingsleven weer doorgaan zonder beperking.

Ook voor erediensten, huwelijken en begrafenissen gelden geen beperkingen meer. Feesten en recepties binnen mogen ook ongelimiteerd doorgaan. Op trouwfeesten mag weer gedanst worden en er mag terug aangeschoven worden aan het buffet. 

Markten, kermissen, niet-professionele brocante- en rommelmarkten en braderijen zijn vanaf 1 september ook zonder beperkingen. 

Thuis mag je weer ongelimiteerd mensen uitnodigen en knuffelen. 

In cafés mag je terug aan de toog zitten en ook het sluitingsuur voor de horeca valt weg. Ook het aantal mensen per tafel is niet meer gelimiteerd. Als je rondloopt moet je mondmasker wel op. 

In winkels en op het openbaar vervoer blijft de mondmaskerplicht bestaan.

Massa-evenementen (zowel binnen als buiten) zijn toegelaten bij het voorleggen van bewijs van vaccinatie of recente negatieve PCR-test.

Telewerken wordt vanaf 1 september niet meer streng aanbevolen. Bedrijven mogen zelf beslissen door wie en wanneer er thuis gewerkt kan worden.

Onderwijs

Alle leerlingen mogen weer voltijds naar school en mondmaskers in het vijfde en zesde leerjaar zijn niet meer verplicht. In het middelbaar mogen de mondmaskers af tijdens de les en als de leerlingen zitten. Als ze rondlopen en op de speelplaats moet het mondmasker wel op.

Leerkrachten mogen zowel in de lagere school als in het secundair les geven zonder mondmasker. In de leraarskamer en in de gangen moeten ze wel een mondmasker dragen.

Lees meer over