Drie mannen zonder gekende woonplaats in België betrapt bij stelen van achttien flessen whisky in Colruyt

Colruyt

De Leuvense politie kreeg op dinsdagavond 23 april, omstreeks 18.15 uur, een melding van een winkeldiefstal in de Colruyt in de Lombaardenstraat in Leuven.

Drie mannelijke verdachten wandelden, na hun aankomst in de winkel, rechtstreeks naar de drankenrayon. Vervolgens vulden ze hun rugzakken met achttien flessen whisky uit de winkelrekken. Nadien namen ze nog een blikje Coca-Cola uit de rekken en wandelen ze richting de kassa. Daar betaalden ze enkel voor het blikje Coca-Cola. Eenmaal voorbij de kassa werden ze staande gehouden door de bewakingsagent. Het totaalbedrag van de gestolen goederen bedroeg ongeveer 480 euro.

De politiezone Leuven kwam ter plaatse en arresteerde de drie verdachten. Tijdens de fouille van de verdachten werd er op één van hen drie xtc-pillen gevonden, een andere verdachte testte positief op cocaïne. Geen van de verdachten beschikt over een gekende woonst in België.

Het parket van Leuven heeft de drie verdachten gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Ze moeten zich midden mei komen verantwoorden voor de winkeldiefstal. De twee verdachten waarbij druginbreuken werden vastgesteld werden hiervoor bijkomend gedagvaard.  

Soortgelijke feiten blijken daar wel regelmatiger te gebeuren. Een 39-jarige man werd tweemaal op 24 uur tijd betrapt op feiten van winkeldiefstal in dezelfde Colruytvestiging. Op vrijdag 19 april had een winkeldetective de verdachte opgemerkt vanuit de observatieruimte. Hij zag hoe deze zich naar de rayon van tabak begaf, daar een pak roltabak meenam en die verstopte in zijn jas. Vervolgens ging hij naar de afdeling van de sterke dranken. Daar nam hij een fles whisky, die hij eveneens in zijn jas verstopte. Hij wandelde vervolgens verder naar de kassa en passeerde deze zonder te betalen. Op dat moment maakte de winkeldetective zich kenbaar en hield de verdachte tegen. De Leuvense politie kwam ter plaatse. Het totaalbedrag van de gestolen goederen bedroeg ongeveer 210 euro. De buit kon gerecupereerd worden.

De verdachte werd meegenomen naar het politiecommissariaat en kreeg een uitnodiging mee voor een verhoor op een later tijdstip. De volgende dag ging de verdachte opnieuw naar de Colruyt. Hij werd onmiddellijk herkend door dezelfde winkeldetective. Hij liep naar de rayon met sterke dranken, nam een fles whisky en verstopte deze bij de wijnen. Hij nam vervolgens drie blikjes bier en betaalde deze aan de kassa. Even later kwam hij opnieuw de winkel binnengewandeld in het gezelschap van een andere man. De vriend nam een flesje Coca-Cola en de verdachte de verstopte fles en stak die vervolgens in zijn jaszak. Bij de kassa werd er wel betaald voor het flesje Coca-Cola maar niet voor de fles whisky. De verdachte werd door de winkeldetective opnieuw staande gehouden. De politie van Leuven kwam ter plaatse en arresteerde de verdachte. De verdachte gaf spontaan de feiten toe.

 Het parket Leuven heeft de verdachte gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Hij moet zich midden mei komen verantwoorden voor de twee winkeldiefstallen en illegaal verblijf bij de correctionele rechtbank in Leuven.

Lees meer over