Bijna 1.000 Leuvense leerlingen fietsen op WK gravelparcours

wk gravel leerlingen

Naar aanleiding van het WK gravel dit weekend, organiseerde de stad Leuven een unieke fietstocht voor scholieren. 

De bijna duizend leerlingen uit de 2e en 3e graad lager onderwijs en de 1e graad secundair onderwijs uit 14 scholen verzamelden omstreeks 13 uur op het Provincieplein, waar het startschot werd gegeven. Schepen van onderwijs Lalynn Wadera en schepen van sport Johan Geleyns fietsten zelf ook mee en toonden zich bijzonder trots op de massale opkomst. De sfeer was feestelijk en de leerlingen genoten van de kans om, net als de professionals, een stukje van het parcours te verkennen. 

Drieduizend meter verder fietsten de leerlingen tot over de finishlijn aan de Philipssite en waanden ze zich voor een dag wereldkampioen. Na aankomst kregen ze allemaal een unieke WK-drinkbus, ontworpen door enkele Leuvense leerlingen, en keerden ze weer naar school of huis. ​ Helemaal klaar om dit weekend mee te supporteren voor hun favoriete Gravelien(ne).

 Onvergetelijke belevenis voor iedereen
“We vinden het fantastisch dat zoveel Leuvense scholen enthousiast waren om met deze WK-dag mee te doen en de Leuvense leerlingen zo mee te betrekken. Dat Leuven gaststad is voor het wereldkampioenschap gravel is een unieke en onvergetelijke gebeurtenis, en we willen dat iedereen dit mee kan beleven, ook onze scholieren”, vertelt schepen van onderwijs, Lalynn Wadera. 

Het evenement was niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een moment van verbondenheid voor de Leuvense scholen. Door dit initiatief wordt de WK gravel-gekte ook onder jongeren aangewakkerd en is de stad erin geslaagd om sport en onderwijs op een dynamische manier samen te brengen. 

“Een wielerfeest als het WK gravel, daar willen we graag zoveel mogelijk Leuvenaars bij betrekken. Ook voor deze leerlingen is gravel nog een relatief onbekende discipline, maar daar brengen we vandaag en vooral dit weekend verandering in. Met de mogelijkheid om het parcours zelf te rijden, verschillende supportersplekken en veel wielertoppers aan de start, gaat het WK een unieke belevenis worden”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Lees meer over