Alweer wagen beschoten met luchtdrukgeweer aan Sint-Maartensdal in Leuven

Auto beschoten

In de nacht van zondag op maandag werd een auto beschoten aan het Sint-Maartensdal in Leuven. Een onbekende dader zou vanuit een appartementsgebouw met een luchtdrukgeweer met ijzeren loodjes naar rijdende auto's geschoten hebben. De politie bevestigt dat er in het verleden al problemen waren.

"Er zijn al een paar klachten geweest in het verleden omtrent deze feiten. Dit is al geruime tijd aan de gang, maar we hebben -ondanks onderzoek- nooit een dader kunnen klissen", zegt Marc Vranckx, woordvoerder van de Leuvense politie. Sofyan maakte het ondertussen al enkele keren mee. "Dit is de derde keer op vijf jaar tijd dat dit gebeurt. Dit kan echt helemaal verkeerd aflopen. Ik heb telkens klacht ingediend bij de politie. Wij krijgen telkens van hen te horen dat ze een vermoeden hebben maar dat ze hem niet op heterdaad kunnen betrappen", zucht Sofyan.

In oktober 2022 werd al een auto beschoten aan het Sint-Maartensdal. Ook in de Naamsestraat werd in die periode een wagen onder schot genomen. "Heb je een vermoeden? Of heb je iets gezien? Spreek dan de wijkagent aan", zo luidt het advies van de politie.

Lees meer over