Dakloze die man aanviel en vrouw neerstak sinds deze ochtend geïnterneerd

28 augustus 2024 | 11u09 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld

Keerbergen kan sinds kort weer ademen: een twintiger die het centrum onveilig maakte, is deze nacht opgepakt en geïnterneerd. Hij zou deze nacht een man hebben aangevallen en een vrouw hebben neergestoken.

De man had deze dinsdagavond blijkbaar al verschillende wagens beschadigd en had aan de Delhaize aan de Lindenstraat een minderjarig meisje een slag tegen het hoofd gegeven. Een andere man werd deze nacht aan de Haachtsesteenweg langs achteren aangevallen door dezelfde dader, hij kreeg eveneens een slag tegen het hoofd. Nadien zou diezelfde dader nog een vrouw hebben neergestoken in het centrum van Keerbergen. In het verleden had de man al fietsen gestolen, het was de eerste keer dat het fysiek werd.

"Die man hield zich al even op in het centrum van Keerbergen. Hij had geen vast adres en sliep op straat", wist waarnemend burgemeester van Keerbergen Erik Moons (Open Vld). "Hij veroorzaakte in het verleden al wat overlast, maar de voorbije dag werd het voor het eerst ook fysiek. De man en de vrouw werden na de aanval naar het ziekenhuis overgebracht, de vrouw zou ondertussen waar huiswaarts gekeerd zijn. Het belangrijkste is dat hij nu vast zit", besloot Moons.

De twintiger zonder vast adres werd deze ochtend door de politie opgepakt en geïnterneerd. Dat werd door het parket van Leuven bevestigd, dat hieromtrent geen extra commentaar verschafte.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over