Open Vld en CD&V besturen Huldenberg voor de komende zes jaar

Danny

Net zoals tussen 2012 en 2018 het geval was, vormen Open Vld en CD&V in Huldenberg de coalitie. Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven duikt zijn derde termijn in als burgemeester.

Tijdens de voorbije termijn was Groen de coalitiepartner van de liberalen, maar zij gingen erop achteruit.

Open Vld Huldenberg en CD&V hebben deze vrijdagavond de voordrachtsakte ondertekend.

Het initiatiefrecht lag bij huidig burgemeester Danny Vangoidtsenhoven die elke partij uitnodigde voor een gesprek. Groen en CD&V gingen daarop in, N-VA koos meteen voor de oppositie.

CD&V en Open Vld Huldenberg vonden mekaar om samen als één team verder te werken aan de toekomst van Huldenberg. Beide programma’s lagen niet ver uit elkaar en het laatste gesprek gaf iedereen een zeer goed gevoel.

Vol vertrouwen en met veel enthousiasme start vanaf december volgend college:

Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld), burgemeester en is  bevoegd voor patrimonium, ruimtelijke orde,  politie, veiligheid, brandweer, noodplanning, trage wegen, patrimonium, personeel en administratie en wonen. 

Kamil Muyldermans (Open Vld), eerste schepen van onder meer jeugd, cultuur, bib, landbouw, toerisme, burgerzaken, mondiaal beleid en erfgoed.

Rani Van Sever (Open Vld) werd benoemd als tweede schepen met onder meer bevoegdheden zoals onderwijs en sport, kinderopvang en begraafplaatsen. 

Philippe Vervoort (Open Vld) derde schepen die instaat voor onder meer financiën, lokale economie, feestelijkheden en ICT.

Karin Devyver (CD&V) staat in voor milieu, klimaat, mobiliteit en dierenwelzijn. 

Herman Depré (CD&V) werd aangeduid als voorzitter van het OCMW en is bevoegd voor gezondheid, welzijn, senioren, het lokaal dienstencentrum en de juridische dienst.

Jef verbist (Open Vld) werd verkozen tot voorzitter van de gemeenteraad.

Schepencollege Huldenberg 2024-2030

Lees meer over