Opnieuw problemen aan de Kruineikebrug in Tildonk: euvel ten vroegste morgen opgelost

Tildonk

Het is weer zo ver: de beide bruggen in de Haachtse deelgemeente Tildonk weigeren dienst en staan open. Het verkeer kan zeker vandaag al niet meer over de Kruineikebrug, noch over de fiets- en voetgangersbrug, noch over de brug voor gemotoriseerd verkeer. Vorige week vielen er ook al problemen te noteren na een recente herstelling. Een technicus van de Vlaamse Waterweg poogt het euvel te herstellen.

"Onze technicus is momenteel in Tildonk aan het werk. Sinds recente aanpassingen komt dat probleem daar nu veel meer voor, maar of dat de exacte oorzaak is blijft voorlopig nog gissen. We hopen dat dit probleem zo snel mogelijk opgelost raakt. We zitten er zelf enorm mee verveeld", aldus Liliana Stinissen, woordvoerder van de Vlaamse Waterweg.

Burgemeester van Haacht Steven Swiggers (Open Vld) ziet de geschiedenis zich herhalen. "We stelden het probleem daarstraks ook vast. Vorige week was daar ook al eens sprake van. Blijkbaar krijgt men het probleem voorlopig niet opgelost. Waarschijnlijk ligt het probleem bij het hydraulische tijdens het openen van de brug", reageerde Swiggers.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over