Restaurant L'air des Sens in Zoutleeuw behoort tot 100 beste internationale vegetarische restaurants

David Schulz

Restaurant L'air des Sens van chef David Schulz in Zoutleeuw prijkt op de 56ste plaats in de We’re Smart Green Guide Radisch Restaurant top 100, een rangschikking van de beste vegetarische keukens op internationaal niveau. In 2023 stond het restaurant nog op een 38ste plaats maar bezieler van de lijst Frank Fol vindt dat dit niets afdoet aan de prestatie. “Er zijn almaar meer kanshebbers en het restaurant is zeker één van de betere met een groentemenu op de kaart.”

Fol en zijn team delen jaarlijks radijzen uit aan restaurants die bezig zijn met vegetarisch koken, een beetje zoals de sterren van de Guide Michelin. El Invernadero in het Spaanse Madrid staat op de eerste plaats en vierde eindigde Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent. Chef Schulz staat met zijn restaurant L’air des Sens dus op de 56ste plaats. “Het wordt almaar moeilijker om in de eerste honderd te eindigen omdat er almaar meer concurrentie is. Als je weet dat we aan 126 restaurants vijf radijzen gaven, dat is de maximumscore, wil dat zeggen dat er daarvan al 26 uit de top 100 vallen. Dat het restaurant van chef Schulz wat daalde in de ranking wil dus niet zeggen dat hij aan kwaliteit moest inboeten. Prijs-kwaliteit is dit restaurant een aanrader en één van de betere op de markt”, zegt Fol. 

Lees verder onder de foto.

David Schulz

Blij nog in top 100 te staan

Chef Schulz is alvast vereerd met de plek in de top 100. “Ik ben blij dat we er nog steeds instaan. We hebben al lang een voorliefde voor het gebruiken van groenten in de keuken. Ooit begonnen we met één vegetarische gang in ons meergangenmenu en toen verklaarden sommigen ons nog gek. De tijden zijn intussen veranderd en we merken dat almaar meer mensen voor vegetarisch gaan”, besluit de chef. 

Lees meer over