Omwonenden niet blij met tijdelijke verlichting op voetweg: "Onze tuinen zijn mee verlicht"

verlichting
Omwille van de werken aan het station van Wezemaal, wordt al het fiets- en voetgangersverkeer omgeleid via de voetweg tussen de Langestraat en de fietssnelweg Aarschot - Leuven. 

"Met de vernieuwing van de stationsomgeving in Wezemaal worden er grote werken uitgevoerd in de Langestraat. Er wordt een korte omleiding voorzien voor fietsers via de bestaande fietsverbinding Pad Onder ’t Spoor", zegt burgemeester Jelle Wouters (ROX).

"Omdat deze fietsverbinding nu veel drukker gebruikt wordt door de fietsers heeft de gemeente, op uitdrukkelijke vraag van vele inwoners, een tijdelijke accentverlichting aangebracht. Zo kunnen de fietsers op een comfortabele en veilige manier hiervan gebruik maken."

Accentverlichting

"Deze accentverlichting is tijdelijk van aard en zal terug worden verwijderd na de werken aan de stationsomgeving. De trage weg ligt in de diepe achtertuinen van de bewoners langs de Langestraat. Het betreft een lichtsnoer die geen hinder geeft voor de bewoners."

Buurtbewoners ontevreden

"De accentverlichting verlicht niet alleen de voetweg, maar ook onze tuinen", zegt een ontevreden bewoner uit de Langestraat. "We vragen ons af of dit nog een 'normale' straatverlichting is. Wij als bewoners zijn totaal niet betrokken en burgemeester Jelle Wouters lacht onze belangen weg. Momenteel groeperen wij ons als bewoners en bekijken we mogelijke juridische stappen."

"Zelf ben ik nog niet gecontacteerd geweest door bewoners die hierover een melding zouden hebben", zegt de burgemeester. "Alle informatie over het vernieuwingsproject van de stationsomgeving vind je via de gemeentelijke website: https://www.rotselaar.be/vernieuwing-stationsomgeving-wezemaal"

Lees meer over