Jongerenfestival ‘Block 3’ verbindt muziek, sport en cultuur in Leuven

Block 3

Op zaterdag 4 mei organiseren jongeren met steun van de stad de tweede editie van hun eigen festival, ‘Block 3’. 

De jongeren toveren de Olevodroom, op de Podiumkunstensite in de Brusselsestraat, om tot een feestlocatie met gratis optredens en een pop-up skateterrein. ​De stad Leuven ondersteunt via haar hiphop-werking BURn jongeren om dit festival eigenhandig op poten te zetten. Het doel? Verschillende leefwerelden samen brengen en jongeren hun talenten laten inzetten.

“Wat dit jaar extra bijzonder maakt, is dat we urban muziek verbinden met urban sports. Zo zetten we niet alleen jong muzikaal talent uit Vlaanderen in de spotlight, maar zorgen we ook voor pop-up skate-elementen”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

“Van 2024 maken we in Leuven een Urban Sportsjaar, waarbij we voluit de kaart trekken van skaten, parkour, BMX en vele andere disciplines. We investeren samen met Leuvense jongeren en organisaties in meer dan 150 events, workshops en initiaties en leggen op tal van plaatsen pop-upinfrastructuur aan. Op een festival als ‘Block 3’ zet het nieuwe, tijdelijke skateterrein het unieke karakter van jongerenplek Olevodroom extra in de verf”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Lees meer over