Inbrekers op pad in Bierbeek, Lubbeek en Holsbeek

Illustratiebeeld

Dieven sloegen de voorbije dagen toe in de gemeentes Holsbeek, Lubbeek en Bierbeek. Ze richtten zich voornamelijk op wat ze makkelijk konden meenemen.

Op de Houwaartsebaan in Holsbeek drongen de dieven binnen in een woning. Ze doorzochten het pand en lieten rommel achter. Het Leuvense parket stuurde het labo ter plaatse voor sporenonderzoek. Omtrent een mogelijke buit bestaat nog geen uitsluitsel. De inbraak werd deze maandag om 17 uur ontdekt.

Ook in de Slijkstraat in Lubbeekse deelgemeente Pellenberg drongen ze binnen en dat op dinsdag. Ze maakten gebruik van een koevoet om zich een toegang te forceren tot de woonst. Eénmaal binnen haalden ze alles overhoop, de buit is niet gekend.

De daders maakten in de Bruulstraat in Lovenjoel elektronische toestellen en wat cash geld buit. Ze raakten via de achterzijde binnen in het pand. Ze kwamen meer dan waarschijnlijk in actie in de nacht van dinsdag op woensdag, de diefstal uit woning werd deze woensdagochtend vastgesteld. 

Nog in Lovenjoel werd diezelfde nacht ingebroken in 2 wagens op de oprit van een bewoner van de Goudveilstraat. "Er is gereedschap en een Coyote gestolen uit de auto’s. Aangezien ze het zware gereedschap hebben laten liggen en enkel licht gereedschap hebben gestolen vermoeden wij dat ze te voet waren. Een van de wagens was een auto van het Wit Gele Kruis", zeggen de bewoners. 

Lees meer over