Vijftien maanden cel gevraagd voor ex-buschauffeur die twee controleurs van De Lijn wil rammen

18 April 2024 | 22u58 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld

Een 52-jarige man uit Rotselaar had op 15 maart 2022 gepoogd om twee controleurs van de Lijn omver te rijden. Hij mocht het komen uitleggen aan de Leuvense correctionele rechter. Een markant gegeven was dat de vijftiger 21 jaar lang buschauffeur was bij De Lijn.

Hij werd er de deur gewezen na een veroordeling voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een passagier. Deze was hierdoor vijf dagen arbeidsongeschikt. Voorheen reed hij zelfs eens een wagen klem omdat de chauffeur daarvan hem zou gehinderd hebben. Hij sloeg de man in het gezicht.

Deze gewelddaad waarvoor hij voor de rechter moest komen, bracht met zich mee dat twee controleurs van De Lijn in maart 2022 aan de Boudewijnlaan in Aarschot stonden te wachten om een bus te controleren. Ze deden teken naar de buschauffeur zodat de controle kon plaats vinden. Ze, een vrouw en een man, moesten opeens rakelings wegduiken. Wat was er gebeurd? De wagen voor de bus, bestuurd door de vijftiger, draaide hun richting uit. De vrouw kon net ontsnappen, de man zette zijn hand af op de auto en bezeerde zich.

De beklaagde ontkende de feiten en meende zelf dat hij het slachtoffer was van agressie. Eén van de controleurs had het volgens hem op zijn zijspiegel voorzien. De procureur des konings zag er poging tot doodslag in en vroeg 15 maanden celstraf. Het verdict valt op 15 mei.

Lees meer over