Verhaal over gevonden pups in Oud-Heverlee blijkt verzonnen, pups zijn intussen herenigd met de mama

pups

De jonge pups die eerder bij dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken binnen werden gebracht zijn intussen herenigd met hun mama. Het waren agenten van de politiezone Voer en Dijle die de mama vonden en haar naar het asiel brachten. Het verhaal dat ze bij het asiel te horen kregen van diegenen die de pups binnenbrachten bleek ook verzonnen. 

Eerder werden de pups binnengebracht bij De Zorghoeve met het verhaal dat ze gevonden werden in een doos aan de Zoete Waters in Oud-Heverlee maar dat blijkt nu dus verzonnen te zijn geweest door de eigenaars die niet wisten wat ze met de pups moesten doen. "De politie heeft echt goed speurwerk geleverd en kon de eigenaar opsporen. Die kwam samen met de agenten naar ons asiel om de mama naar hier te brengen. Het bleek dezelfde man te zijn als diegenen die de pups had binnengebracht. Volgens hem wist hij niet meer wat gedaan en had de mama al één of twee pups verstoten", vertelt uitbaatster van het asiel Iris Cornelis. 

Het gaat om pups die tien dagen oud zijn en, samen met de mama, nu twee maanden in De Zorghoeve blijven. Daarna beslist Dierenwelzijn of de honden weer naar hun eigenaar mogen. Wanneer dat niet het geval is worden ze naar een asiel gebracht en kunnen ze geadopteerd worden. "We hadden even schrik dat de mama de pups niet zou accepteren maar alles verloopt vlot en je hoort de pups smakken wanneer ze eten bij de mama. Dat doet deugd", besluit Iris.

pups

Lees meer over