N-VA-kandidaten delen Vlaamse leeuwenvlaggen uit

2 februari 2024 | 11u59 | Gepost door redactie
Vlaamse leeuw vlag

Verschillende nationale kopstukken, waaronder Theo Francken en katrien Houtmeyers, en regionale kandidaten van N-VA hebben vanochtend vlaggen met Vlaamse Leeuw uitgedeeld op de vrijdagmarkt in Leuven. De komende dagen trekken ze ook naar andere plaatsen in de regio om in totaal 500 vlaggen te verdelen.

“Voor Vlaamsgezinden is de zwarte leeuw op gele achtergrond een symbool van de Vlaamse strijd", legt Katrien Houtmeyers uit. "Een Vlaamse leeuwenvlag is dan ook een hebbeding dat veel mensen in huis willen hebben. We merken dat er vraag naar is. Met vijf verkiezingen in het vooruitzicht (Vlaamse, federale en Europese op 9 juni; gemeenteraad en provincie op 13 oktober) willen mensen er hun sympathie voor Vlaanderen en N-VA mee kenbaar maken. Niet voor niks trekt N-VA in juni naar de kiezer met de slogan ‘Voor Vlaamse Welvaart’."

Om iedereen de kans te geven een Vlaamse leeuwenvlag buiten te hangen, worden dezer dagen 500 gratis exemplaren uitgedeeld op drukke locaties in de regio’s Leuven en Hageland. Dat gebeurt door huidige parlementsleden, zoals Theo Francken en Katrien Houtmeyers, maar ook door kandidaten uit de regio die tijdens de komende verkiezingen opkomen voor N-VA. Vanmorgen waren ze alvast present op de Leuvense vrijdagmarkt. 

Wie graag een Vlaamse leeuwenvlag bemachtigt en tegelijk kennismaakt met de kopstukken van N-VA in onze regio, kan nu zondag 4 februari vanaf 14 uur afzakken naar het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge of op dinsdag 6 februari vanaf 9 uur naar de weekmarkt in Tienen.

Lees meer over