Man riskeert celstaf voor verkrachtingspoging van sekswerker

Bommelding rechtbank

Een dertiger uit Aarschot riskeert twee jaar celstraf, een deel met uitstel, voor een verkrachtingspoging van een sekswerker in Herent. De verdachte moest zich dinsdag verantwoorden voor de rechter in Leuven.

De feiten speelden zich af op 17 oktober 2022. Het slachtoffer was een studente die aan de slag was als sekswerker. Tijdens een rollenspel greep de verdachte haar naar de keel waarop ze kon ontsnappen en de vlucht nam op haar fiets. Een dag later meldde ze zich bij het Zorgcentrum voor Seksueel Geweld in Leuven, zo meldt Belga. 

De beklaagde werd door de politie geïdentificeerd, na de analyse van camerabeelden en een telefonieonderzoek. De man maakte gebruik van verschillende gsm's en simkaarten met verschillende oproepnummers. Bij een huiszoeking werden ook seksspeeltjes, latexhandschoenen en touwen teruggevonden, aldus het parket in Leuven tegen Belga.

Volgens de verdachte sprak hij inderdaad af met de studente maar het vervolg kaderde in zijn seksuele fantasieën. Het slachtoffer gaf ook toe dat ze eerder met de verdachte afsprak maar volgens haar was er tijdens de al sprake geweest zijn van grensoverschrijdend gedrag.Toen ze met hem geen contact meer wilde sprak hij opnieuw met haar af onder een andere naam.

Volgens het parket zijn de feiten bewezen, er wordt een gevangenisstraf van twee jaar gevorderd, waarvan een deel met uitstel, en een geldboete van 200 euro, vermeerderd met de opcentiemen tot 1.600 euro.

De man zou, volgens zijn verdediging, spijt hebben en wil hij, naar eigen zeggen, zijn verslaving aan seks en porno willen aanpakken.

De rechtbank doet uitspraak op 12 maart.

Lees meer over