Gewezen gitarist Pragha Khan voor de rechter wegens slagen en verwondingen: "Schaamhaar vrouw moest perfect zijn"

Rechtbank

Voormalig lid van Pragha Khan en Lord of Acid, gitarist Erhan K., die in Scherpenheuvel-Zichem woont, staat terecht voor de correctionele rechtbank in Leuven en riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar voor onder meer aanranding, verkrachting, slagen en verwondingen en de onmenselijke behandeling van vier vrouwen, allemaal zijn ze partners of ex-partners van de verdachte. Dat weet Belga.

De feiten speelden zich af tussen september 2013 en augustus 2020. De verdachte zou de vrouwen meermaals hebben vernederd, geslagen en aangerand.

"Het is een hallucinante vorm van partnergeweld, zowel omwille van de ernst en frequentie als de langdurigheid ervan", vertelde advocate van twee aanwezige slachtoffers Christine Mussche, aldus Belga.

Volgens Mussche moesten de vrouwen een bepaalde lengte van schaam- en hoofdhaar hanteren, indien ze daar niet aan voldeden sloeg de verdachte hen.

Het parket vond de feiten voldoende bewezen en vorderde een celstraf van vijf jaar. De verdediging betwist de slagen en verwondingen niet maar vroeg wel de vrijspraak voor de feiten van verkrachting, aanranding en onmenselijke behandeling.

De uitspraak volgt op 12 maart.

Lees meer over