Drugsdealer vlucht weg tijdens politiecontrole maar agenten zijn sneller

Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent

Een 26-jarige bestuurster uit Aarschot en haar 23-jarige vriend uit Tremelo werden door de politie gearresteerd nadat de vriend het op een lopen zette tijdens een controle. Bij de twee werden later thuis heel wat drugs gevonden tijdens een huiszoeking waaronder cocaïne en cannabis.

Een interventieploeg van politiezone Zuiderkempen merkte op maandag 5 februari om 19.50 uur een voertuig op waarvan de bestuurster zich met een sportieve rijstijl verplaatste. De ploeg besloot het voertuig te laten stoppen op de Houtvensesteenweg in Herselt.

Toen de agenten de passagier wilden controleren, zette die het op een lopen. De agenten zagen dat de verdachte tijdens zijn vlucht twee zakjes weggooide in de tuin van een woning. Uiteindelijk konden de agenten de verdachte inhalen en stelden ze vast  dat de man een kleine hoeveelheid cannabis en meer dan 20 gram ketamine had weggegooid. In het voertuig werd nog een knijpzakje met ketamine aangetroffen.

De 26-jarige bestuurster uit Aarschot en haar vluchtende 23-jarige vriend uit Tremelo werden gearresteerd. Tijdens de huiszoeking op de verblijfplaats van de verdachten in Tremelo werd er ongeveer 1300 gram cannabis en bijna 80 gram cocaïne aangetroffen. Op het inschrijvingsadres van de vrouwelijke verdachte werd er tijdens de huiszoeking meer dan 2600 gram cannabis, meer dan 2500 gram ketamine, bijna 30 pillen XTC, meer dan 50 gram MDMA en 4165 euro cash geld aangetroffen.

In het verhoor bij de politie ontkende de 26-jarige verdachte actief deel te nemen aan een drughandel. Haar vriend, de 23-jarige verdachte, bekende drugs te verkopen en verklaarde dat hij zijn vriendin hier zoveel als mogelijk buiten probeerde te houden.

Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor inbreuken op de drugwetgeving, met name handel in onder meer cannabis, ketamine en cocaïne. De twee verdachten werden op dinsdag 6 februari voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De mannelijke verdachte werd aangehouden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer die zal oordelen over zijn verdere aanhouding. Zijn vriendin werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

In eerste instantie zal de recherche van PZ Zuiderkempen het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over