Drie verdachten opgepakt na slagen en verwondingen, één slachtoffer ook geraakt in het aangezicht

politie combi
In een woning op de Diestsesteenweg in Aarschot werden drie verdachten aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen. Twee slachtoffers geraakten gewond, eentje in het aangezicht maar ook de andere werd verwond tijdens het incident. 

De aanhouding dateert al van 8 februari maar werd nu pas bekendgemaakt door het Leuvense parket. 

In de voormiddag van 27 januari ging een 21-jarige verdachte uit Bonheiden langs bij het 49-jarige slachtoffer wat leidde tot een dispuut, de verdachte vertrok vervolgens maar kwam terug, samen met een 37-jarige verdachte uit Scherpenheuvel. “Volgens de verklaring van de slachtoffers hebben de twee mannen de voordeur opengebroken en gingen ze vervolgens de twee slachtoffers, een 49-jarige man uit Aarschot en een 28-jarige man uit Nederland, te lijf. Ze zouden, volgens de slachtoffers, gewapend zijn geweest met onder meer een koevoet. Nadien zou de 37-jarige verdachte gebeld hebben met de laatste verdachte, een 35-jarige man uit Tremelo, die volgens het slachtoffer de opdrachtgever van het gevecht zou geweest zijn”, luidt het bij het parket.

Het 49-jarige slachtoffer had zichtbare verwondingen in het aangezicht, het 28-jarige slachtoffer had onder meer een verwonding aan zijn rechterscheenbeen. De twee slachtoffers vertelden de speurders dat ze de drie verdachten kenden.

Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade, inbreuken op de wapenwetgeving en vereniging van misdadigers. De drie verdachten werden gearresteerd door agenten van de politiezone Aarschot en verschenen op donderdag 8 februari voor de onderzoeksrechter, die besloot om de drie aan te houden, de raadkamer bevestigde die aanhouding op dinsdag 13 februari.

De recherche van de politiezone Aarschot zet het onderzoek verder onder leiding van de onderzoeksrechter om uit te maken wat er zich precies heeft afgespeeld.

Lees meer over