Zware verkeershinder op komst aan Diestsesteenweg (N2)

Valvekensstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf volgende week maandag om 7 uur een week lang op de Diestsesteenweg aan de bushaven ‘Kessel-Lo Valvekensstraat’. De klinkers van de bushaven en het fietspad zijn na een eerdere herstelling opnieuw verzakt. Een aannemer breekt de klinkers uit en vervangt deze nu met een betonverharding. Enkel het fietsverkeer volgt een korte omleiding tijdens de herstellingswerken. Als het beton in het weekend uitgehard is, zijn de werken op maandagochtend 15 april om 6 uur afgerond.

Vanaf maandagochtend 8 april tot maandagochtend 15 april wordt er op de N2 enkel gewerkt op de weghelft richting Diest. De Diestsesteenweg (N2) aan het kruispunt met de Richard Valvekensstraat en Elfnovemberlaan blijft open voor verkeer, maar de rechter rijstrook wordt ingenomen. De huidige verkeerslichten aan het kruispunt worden uitgezet tijdens de werken. Tijdelijke werflichten nemen de verkeerslichtenregeling over, zodat het verkeer om de beurt kan doorrijden. Fietsers worden kort omgeleid via de Richard Valvekensstraat en het Sportpleinpad.

Lijnbussen 370, 371, 373, 374, 524, 525, N7 op de Diestsesteenweg kunnen lichte vertraging oplopen. Reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn. Ook op de Tiensesteenweg zijn ingrijpende wegenwerken aan de gang.

Lees meer over