Wijgmaal Op Dreef: een nieuw zomerinitiatief in Wijgmaal

13 augustus 2021 | 18u24 | Gepost door annpeeters
wijgmaal
Wijgmaal is een dorp dat bruist van de activiteit. Tal van lokale verenigingen zijn actief in het sportieve of culturele veld en bereiken daarmee talrijke leden. Naast hun dagelijkse werking organiseert elke vereniging eigen activiteiten én zijn er de jaarlijkse Wijgmaalse Feesten. Niet alleen brengen die iedereen op de been, ze betekenen ook veel voor de werking van alle verenigingen. Dat de covid-pandemie hier grote impact op had, is voor iedereen duidelijk, maar daarom blijft Wijgmaal nog niet bij de pakken zitten.

In augustus 2020 werd een reeks coronaproof Anderhalvemetersessies georganiseerd door vrijwilligers van Dorpsklap/Doremy en vzw Knalselder (organisatie achter de Wijgmaalse Feesten) in nauwe samenwerking met de Stad Leuven. Dit initiatief was een welgekomen lichtpunt in de periode van afstand houden en andere beperkingen. Dat zomerpodium in Wijgmaal mag zeker een groot succes genoemd worden, aangezien het jong en oud in het dorp heeft kunnen begeesteren. "En we boden lokaal talent uit eigen dorp gedurende vier weekends een podium (in moeilijke tijden): Noémie Schellens, Ronny Mosuse, And Then Came Fall, A3AAN, Stoy Stoffelen, Gloria Monserez, Wijgmaal zingt, … to name but a few", zegt Danny Theuwis.

ZOMER 21

Ook in 2021 hebben de Wijgmaalse verenigingen opnieuw de handen in elkaar geslagen om tijdens de zomerperiode een gratis toegankelijk dorpsfeest te organiseren op 20-21-22 augustus met muziek, sport en ontspanning voor iedereen.

De voornaamste doelstelling is de verbinding onder de inwoners te bevorderen – ja misschien zelfs weer te herstellen na de afgelopen anderhalf jaar. Dit jaar is als locatie gekozen voor de pas heraangelegde Privaatdreef, een herkenbaar centraal punt in het dorp.

De organisatie is in handen van vzw Knalselder, Dorpkslap/Doremy, Wijgmaal Picknick, met medewerking van school De Zonnewijzer en een groot aantal Wijgmaalse verenigingen (Gastvrij Wijgmaal, PPW, De Biekes, Bar Rosalie,…). De opbrengst gaat ook nu weer integraal naar de deelnemende Wijgmaalse verenigingen.

PROGRAMMA

"Op vrijdag 20 augustus trappen we af met optredens op het centrale podium in de Privaatdreef. Zo staat hiphopper en Wijgmaalnaar Dyce klaar voor een stomende thuismatch, zet Uberdope alles in vuur en vlam en sluiten we af met een grandioze DJ-set van Mensch Erger Je Niet met lokale held Oswald Moris achter de knoppen.

Zaterdagochtend 21 augustus maken we eerst plaats voor de sportievelingen. We organiseren de traditionele kinderloop en de stratenloop, met start en aankomst op het centrale punt in de Privaatdreef. Het parcours zal er voor een keertje ook eens anders uitzien als op de Wijgmaalse Feesten. Nieuwsgierig? Kom vooral meedoen. We voorzien trouwens muzikale randanimatie om iedereen nog wat extra aan te moedigen.

Na afloop kan je gerust blijven hangen voor Wijgmaal Picknick, waar sfeer in overvloed zal zijn en iedereen welkom is. We voorzien ook een free podium voor enkele jonge artiesten, en een skatepark i.s.m Vzweetje die ook instaan voor initiatie. Vanuit Gastvrij Wijgmaal wordt er een modeshow met traditionele klederdracht voorzien door bewoners van het Vluchtelingenhuis. De nieuwe speeltuin aan de Ymeria wordt ook officiëel ingehuldigd tijdens Wijgmaal Op Dreef.

Zaterdagavond staan er weer een aantal concerten op het programma van Weggevoerd (nieuwe groep rond lokale slagwerker Anton Valcke), EMEE. (soul-funk diva uit Leefdaal met haar afscheidsconcert met deze band), I H 8 Camera (de superband olv Rudy Trouvé) en als afsluiter Rudy Bravo (alter ego van Wijgmaalnaar Bert De Prins).

Zondagnamiddag kan er petanque gespeeld worden op het WK Petanque 2020 - dat net zoals Euro 2020 en Tokyo 2020 gewoon een jaartje uitgesteld is – en voor één keer op de unieke locatie in de Dreef gespeeld wordt.

Ook dit jaar willen we nadrukkelijk de Stad Leuven bedanken voor de financiële en praktische ondersteuning om van Wijgmaal op Dreef een echt succesvol dorpsfeest te maken."

Uiteraard verloopt alles volgens de huidige coronamaatregelen. We kiezen voor comfort aan tafel en zorgen ervoor dat alles prima verloopt.  Alle info vind je hier: https://www.facebook.com/events/493750098400772

Lees meer over