Twee mannen voor rechter wegens diefstal

7 september 2021 | 11u50 | Gepost door annpeeters
Politie op zoek naar jonge mannen die vrouw in elkaar slaan

Twee mannen die illegaal in België verblijven, worden verdacht van diefstallen in de Leuvense uitgaansbuurt op zaterdag 4 september.

De twee verdachten zouden rond 22 uur op de Drie Engelenberg een elektrische step hebben gestolen. Het slachtoffer merkte dit snel op en achtervolgde de verdachten. De eerste verdachte, een 39-jarige man, werd kort na de feiten met de step aangetroffen door de politie in de Zwartzusterstraat. De tweede verdachte, een 29-jarige, werd even later door de politie opgemerkt terwijl hij geld afhaalde in de Naamsestraat. Hij deed dit met bankkaarten die net uit een handtas waren gestolen op de Grote Markt. Hij verplaatste zich bovendien met een step die was gestolen aan café Karrément. Hij komt ook in aanmerking voor de diefstal van een rugzak op het terras van café Central aan het Smoldersplein.  De verdachte had twee pillen ketamine op zak en het hoesje van een mes. Het mes zelf werd gevonden aan de voeten van de eerste verdachte toen die werd vervoerd in het politievoertuig.

De twee verdachten werden door het parket onmiddellijk gedagvaard voor de diefstallen waarvan zij verdacht worden en respectievelijk voor verboden wapen- en drugsbezit. Zij moeten in oktober voor de rechtbank verschijnen.

Lees meer over