Stad Leuven breidt skate-aanbod gevoelig uit

7 juli 2021 | 15u18 | Gepost door casperstouthuy…
Mobiele skate-obstakels park de Bruul
In park de Bruul in Leuven werd vandaag, 7 juli, een mobiel skatepark ingehuldigd. Het skatepark is het resultaat van een samenwerking tussen de stad Leuven en Vzweetje, een organisatie die skaten wil promoten. Ook in de Pakenstraat in Heverlee en aan het Brunswijkpad in Wilsele werden verplaatsbare skate-elementen geïnstalleerd. “Met de mobiele skateparken willen we inspelen op de enorme populariteit van de sport.”

Op het grote asfaltplein in het midden van park de Bruul prijken sinds kort drie houten constructies. “Deze locatie is uitermate geschikt om te skaten. Er is voldoende ruimte en de ondergrond is verhard”, verduidelijkt Dirk Vansina (CD&V), schepen van onder meer openbare werken en jeugd. “Maar zo’n open vlakte biedt natuurlijk niet genoeg uitdaging voor de skaters. Daarom hebben we ervoor gekozen om hier enkele obstakels te plaatsen waarop beginnende skaters hun sport kunnen uitoefenen.”

Skate-aanbod uitbreiden

Skaten heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen, dat weet ook schepen Vansina. “Skaten boomt en dat komt mede door de coronacrisis. Tijdens de lockdown was bewegen in de buitenlucht een van de weinige vrijetijdsopties voor kinderen en jongeren. Om skaters de kans te geven zich in hun hobby te vervolmaken, selecteerden we drie plaatsen waar we samen met skate-organisatie Vzweetje enkele toestellen hebben geplaatst. De toestellen zijn verplaatsbaar, wat ons de mogelijkheid geeft om overal in de stad nieuwe tijdelijke skateterreintjes aan te leggen. Het is de bedoeling om in de toekomst meer van zulke mobiele skate-obstakels te laten maken om zo het skate-aanbod in de stad uit te breiden.” De toestellen in park de Bruul zullen blijven staan tot eind september waarna ze naar een andere locatie verhuizen.

Naast de mobiele skatetoestellen, investeert de stad ook in permanente skateparken. Nog maar pas werd het nieuwe skatepark Casablanca in Kessel-Lo in gebruik genomen en momenteel liggen er plannen op tafel voor twee skateterreinen in Wilsele, namelijk in ’t Fort en in de Verbroederingstraat.

Lees meer over