School van de toekomst ‘De Nova’ kreeg muurschilderingen

7 juni 2020 | 22u42 | Gepost door redactie
GO! scholengroep Huis 11 schakelde de hulp in van Treepack om haar nieuwe en revolutionaire school ‘De Nova’ in de kijker te zetten met indrukwekkende muurschilderingen.
Het bericht School van de toekomst ‘De Nova’ kreeg muurschilderingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Treepack is een organisatie, gespecialiseerd in het verfraaien van de publieke en commerciële ruimtes met muurschilderingen en Street Art. De afgelopen jaren verfraaiden ze diverse onderwijsinstellingen met Street Art. Om die reden schakelde Huis 11 de hulp in van Treepack om de toeganpoort naar ‘De Nova’ in de Rerum Novarumlaan in Kessel-Lo op te fleuren met murals, die geïnspireerd zijn op de missie en visie van deze nieuwe school.

In samenwerking met experts uit de kunst-, bedrijfs- en academische wereld, brengt De Nova een revolutionair schoolconcept naar regio Leuven. “De Nova wil een school zijn, waar kennis echt gekoppeld wordt aan de wereld rondom jou, waar je echt leert samen leren en waar je echt inzicht krijgt in jezelf”, zegt De Nova-directeur  Hans Van Helder.

Treepack-artiesten ‘Lobster Robin’ en ‘Simon Mannaerts’ hebben gebruik gemaakt van deze unieke opportuniteit en schilderden op een handvol dagen dit kunstwerk geïnspireerd op het educatieve concept van De Nova.

Een volledig nieuw beeld

“Dat iedereen stilaan zijn kot opnieuw mag verlaten, was te merken. Toeschouwers en bewoners kwamen achter elke hoek, boom en baksteen vandaan om ons even gade te slaan. En het resultaat mag er zijn: het gebouw ziet er veel beter uit dan voorheen,  dat werd dan ook bevestigd door de glimlachende en ja-knikkende gezichten van voorbijgangers”, zeggen de Treepack-artiesten.

De symboliek

“De unieke relatie tussen leerkracht en leerling wordt vaak uit het oog verloren. Het beeld dat als eerst in het oog springt is dan ook de ‘interplanetary field trip’ (interplanetaire veldexcursie of studiereis) waar de zogenaamde Padawan met haar Sensei samen op ontdekkingsreis gaat.” De slagzin van de school, ‘Per Aspera Ad Astra’ of ‘via moeilijkheden naar de sterren’  wordt hier door Treepack en de artiesten op een unieke manier visueel weergegeven.

 

Het bericht School van de toekomst ‘De Nova’ kreeg muurschilderingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over