Roller Bike Parade rolt door Leuven

Roller Bike Parade Leuven
Woensdag stormde de 'AG Roller Bike Parade' door de Leuvense straten. Het gratis evenement is toegankelijk voor alle fans van alternatieve mobiliteit. Van juli tot oktober neemt de parade de straten en wijken in van heel wat Belgische steden met tal van ontdekkingen, sport, muziek en ontmoetingen.

Na een afgeslankte editie vorig jaar is de AG Roller Bike Parade terug om de verloren zomer in te halen. De AG Roller Bike Parade ontstond in 2002 en is een uniek, grootschalig evenement, toegankelijk voor iedereen vanaf tien jaar. "Je verkent de stad, haar verkeersaders en bekende plekjes vanop je fiets of je rollerskates voor een extra vrij gevoel. Veiligheid is belangrijker dan ooit. De parade zal dan ook de gepaste veiligheidsmaatregelen volgen en ondersteund worden door professionele teams en zorgpersoneel", zo klinkt het bij de organisatie. 
 
In de eerste plaats wil de Roller Bike Parade een plek zijn waar ontmoeten en samenkomen centraal staat, met een gemeenschappelijk doel: rolschaatsen en fietsen. De explosieve toename van deze sporten maakt duidelijk dat de bevolking haar publieke ruimte weer wil toe-eigenen en genoeg heeft van auto’s en vervuiling. Naast skateboards en longboards zijn de (elektrische) step, de monowheels en de hoverboards in opmars en meer dan welkom op dit rollend feest.

Lees meer over