Leuven viert Dag van de Jeugdbeweging op 22 oktober

14 oktober 2021 | 17u08 | Gepost door annpeeters
jeugd
Op vrijdag 22 oktober 2021 slaan Chirojeugd Vlaanderen, JNM, IJD, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, KSA, Scouts en Gidsen Vlaanderen, EJV en Bazart Leuven de handen in elkaar om samen de Dag van de Jeugdbeweging te organiseren. Overal in Vlaanderen worden steden en gemeenten ingepalmd met leuke acties om deze hoogdag voor het jeugdwerk in stijl te vieren. Leuven is uiteraard ook van de partij.

Met de steun van MIJNLEUVEN, het jongerenlabel van de stad Leuven, zetten de Leuvense jeugdbewegingen op 22 oktober van 7 tot 8 uur Park De Bruul in vuur en vlam. Iedereen die langskomt in zijn of haar jeugdbewegingsuniform kan genieten van een gratis ontbijt en bijkomend ook muziek van twee jonge, Leuvense DJ’s. Om 8 uur trekken de jongeren vervolgens in jeugdbewegingsuniform naar school.

“Het Leuvens jeugdwerk staat sterk in haar schoenen”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Er zijn zo’n 30 jeugdbewegingen met samen meer dan 5.000 leden. De coronaperiode was niet makkelijk voor de jeugdverenigingen. Het Leuvense jeugdwerk heeft zich bijzonder verantwoordelijk en veerkrachtig getoond. Stad Leuven wil met een gratis ontbijt de vele jongeren bedanken voor het grote engagement en de waardevolle inzet. Dankzij hen kunnen heel wat kinderen en jongeren het hele jaar door onbezorgd spelen en genieten.”

De Dag van de Jeugdbeweging zet jaarlijks de onze stad op zijn kop. Voor het gratis ontbijt en de unieke sfeer bij zonsopgang stonden in 2019 zo’n 2.500 jongeren met plezier wat vroeger op.

Lees meer over