Inbrekers slaan meerdere keren toe in Leuven en Kessel-Lo

Strijdersstraat
In het Leuvense werden dinsdag heel wat inbraken vastgesteld. Dat gebeurde zowel in het centrum van Leuven als in Kessel-Lo.

Dinsdag om 12.35 uur betrapten de bewoners van een huis in de Pellenbergstraat in Kessel-Lo inbrekers. De bewoners kwamen net terug van de winkel, wanneer ze drie mensen zagen weglopen komende van hun woning. De drie stapten in een auto die even verderop geparkeerd stond en reden weg in de richting van de Tiensesteenweg. De bewoners trachtten het voertuig nog even na te rijden, maar aangezien de verdachten erg snel reden om te ontkomen, zagen de melders verder af van hun poging.

De politie werd verwittigd. Ter plaatse in de Pellenbergstraat werd vastgesteld dat er schade was aan het venster en aan de voordeur van de woning, maar dat er niet effectief ingebroken werd. Aan de hand van de ANPR-camera’s werd een voertuig geregistreerd dat mogelijk gelinkt kan worden aan de drie verdachten. De politie stelde proces-verbaal op en zal de zaak verder onderzoeken.

Dinsdag kreeg een woning in de Jan-Pieter Minckelersstraat in Leuven ongewenst bezoek over de vloer. Het was de bewoner die omstreeks 16 uur vaststelde dat er ingebroken werd. De voordeur was geforceerd en de hele inboedel werd overhoop gehaald. De inbreker ging aan de haal met een laptop en een scheerapparaat. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.

Een onbekende probeerde dinsdag in te breken in een appartement in Sint-Maartensdal in Leuven. De toegangsdeur raakte beschadigd, maar het lukte de verdachte niet om ze te openen. In een appartement in de Strijdersstraat in Leuven lukte het dan weer wel. Daar werd een appartement op de zevende verdieping betreden, zonder de toegangsdeur te beschadigen. De bewoner stelde ’s avonds wanneer hij thuiskwam vast dat de deur openstond. Na een eerste rondgang zag hij dat er twee handtassen en cash geld verdwenen was.

Ook in een appartement op dezelfde verdieping in het gebouw in de Strijdersstraat werd er ingebroken. Wanneer de bewoner ’s avonds thuiskwam probeerde hij de toegangsdeur te openen met de sleutel. Dit lukte niet omdat het slot geforceerd was. De man vroeg een slotenmaker ter plaatse om de deur te openen. Eens dat gelukt was, stelde de bewoner vast dat er inbrekers aan het werk geweest waren. Ook hier werd een som cash geld gestolen. De politie kwam ter plaatse, deed een buurtonderzoek en stelde proces-verbaal op.

Lees meer over