Hofstraat in Kortenberg afgesloten voor vernieuwing fietspad

Wegenwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 19 augustus het fietspad op het kruispunt van de Leuvensesteenweg (N2) met de Hofstraat in Kortenberg. Een nieuwe laag asfalt en nieuwe markeringen verhogen het comfort en de veiligheid. De aansluiting met de Hofstraat wordt tijdens de werken afgesloten. De werken duren volgens de huidige planning een week. 

De Hofstraat is aan de aansluiting met de Leuvensesteenweg afgesloten vanaf maandag 19 augustus vanaf zeven uur tot en met vrijdag 23 augustus om 18 uur. Verkeer naar de Hofstraat rijdt een week om via de Elisabethlaan. Het verkeer op de Leuvensesteenweg kan via tijdelijke verkeerslichten de werfzone beurtelings passeren. Bussen van De Lijn kunnen hierdoor lichte vertraging oplopen, reizigers plannen daarom hun route best op voorhand via delijn.be/routeplanner. Fietsers richting Brussel kunnen het fietspad niet gebruiken, maar krijgen een tijdelijke fietscorridor op de baan zodat zij veilig langs de werken kunnen rijden. Op de weg wordt ook een tijdelijk voetpad aangeduid.

Nieuwe asfalt en markeringen

Op dit moment vertoont het fietspad langs de Leuvensesteenweg veel scheuren en oneffenheden ter hoogte van het kruispunt met de Hofstraat. De aannemer zal eerst de gebarsten laag asfalt van het fietspad frezen, om daarna een nieuwe bovenlaag asfalt aan te leggen. Het fietspad wordt opnieuw rood gemarkeerd, zodat bestuurders het fietspad tijdig opmerken. 

Lees meer over