Provincie Vlaams-Brabant ondersteunt lokale economie projecten

wandeling Lubbeek
De lokale economie heeft hard te lijden onder de coronacrisis. Om de gemeenten in deze moeilijke tijden extra te steunen in hun lokaal handelsbeleid heeft de provincie Vlaams-Brabant het budget voor hun subsidie handelskernversterking verdubbeld naar 160.000 euro en 2 extra indienmomenten voorzien.

Negen gemeenten stuurden, bij de tweede oproep, in totaal 11 projecten in die het ondersteunen en reactiveren van de lokale handel als gemeenschappelijk doel hebben.

“De provincie Vlaams-Brabant hecht veel belang aan de uitbouw van een sterk detailhandelsbeleid. Dit vormt immers de basis voor een gezonde lokale economie. Tijdens deze oproep voorzien wij voor 55.000 euro aan subsidies voor de ingediende projecten van de lokale overheden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Lubbeek, Overijse, Kapelle-op-den-Bos, Pepingen, Halle, Herne, Beersel, Kortenaken en Aarschot dienden met succes een project in: de stad Aarschot voor het project ‘Cadeaubon Aarschot’, Beersel voor het project 'Koop in Beersel', Halle voor het project 'Halle handelt Halle trakteert',  Herne voor het project ‘Warm Herne II’, Kapelle-op-den-Bos voor het project ‘Kapelle bon’ en voor het project ‘Fiets en voetgangerstool met beloningssysteem voor de scholieren’, Kortenaken voor het project ‘Kortenaken cadeaubon’, Lubbeek voor het project ‘Lubbeek  steunt de horeca’, Overijse voor het project ‘Digitale gemeentelijke cadeaubon’ en Pepingen voor het project ‘Gemeentelijke cadeaubon’.

Lees meer over