Bouw nieuw bedrijvenpark Endepoel gestart

23 maart 2020 | 12u31 | Gepost door redactie
Bouw nieuw bedrijvenpark Endepoel gestart
Het nieuwe bedrijvenpark Endepoel in Lubbeek schiet uit de startblokken. Projectontwikkelaar Futurn zal een deel van de verouderde site van het bedrijf Arca Bifa met een totale oppervlakte van ca. 15.000 m² herontwikkelen tot een multifunctioneel bedrijvenpark. Door een betaalbaar én gevarieerd aanbod te creëren krijgen bedrijven de kans zich verder te ontwikkelen binnen de eigen gemeente. Este Architecten ontwierp het concept, Mathieu Gijbels zal als aannemer optreden. De start der werken staat gepland na het bouwverlof 2020.
Het bericht Bouw nieuw bedrijvenpark Endepoel gestart verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het nieuw te ontwikkelen bedrijvenpark Endepoel, genoemd naar de Endepoelstraat, ligt op zo’n 5 km van de ring rond Leuven met een vlotte verbinding naar de snelwegen E314 en de E40. Door de komst van het park krijgen ook (kleinere) KMO’s de kans om uit te breiden, met oppervlaktes van 162 m² tot 240 m², ideaal voor startende ondernemers die hun groei willen verzekeren. De ligging nabij Leuven is een gegarandeerde troef aangezien het aanbod aan bedrijfsruimte in de stad steeds schaarser wordt. Het park Endepoel zal bestaan uit 36 KMO-units die zowel als atelier, toonzaal als productie- of opslagruimte met/zonder kantoor kunnen dienen. Eenmaal volledig ontwikkeld, zal het project goed zijn voor zo’n 50-tal arbeidsplaatsen. De commercialisatie van de 1e fase bestaande uit 12 units is reeds gestart.

Het park is een nieuw project van Futurn die reeds heel wat succesvolle ontwikkelingen op haar palmares heeft staan in heel Vlaanderen. Elk van deze projecten beantwoordt aan volgende ambities: functionele en nuttige bedrijfshuisvesting, met steeds aandacht voor een stijlvol architecturaal ontwerp, beheerd door een betrouwbaar parkmanagement én conform de strengste energieprestatie-eisen. Ook deze herontwikkeling is een mooi voorbeeld van de core business van Futurn namelijk on(der)benutte ruimte herbestemmen tot kwalitatieve bedrijfsruimten voor meerdere bedrijven. Ook de mogelijkheid om zonnepanelen te voorzien op de daken als de voorziening van laadpalen voor elektrische wagens maken van dit park een duurzame nieuwe thuis voor heel wat ambitieuze bedrijven

Het bericht Bouw nieuw bedrijvenpark Endepoel gestart verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over