Tweede afhaalpunt van afvalvriendelijke shop Mi’ssion Nature

18 augustus 2020 | 11u19 | Gepost door annpeeters
Mi’ssion Nature Kampenhout
Sven Bertels (54) en Anne-Michaëlle Leroy (37) openden vorig jaar de afvalvriendelijke shop 'Mi’ssion Nature' in Kampenhout. Op 11 september 2020 komt er een tweede afhaalpunt bij. In Haacht zullen Luc Meulders en Sabine Vangeel de afhaalshop uitbaten.

"In de zomer van 2018 besloten we om ons aankooppatroon drastisch om te gooien door geen plastic wegwerpverpakkingen meer te aanvaarden. Met vallen en opstaan zijn wij er met ons gezin bestaande uit 7 personen (5 kinderen) in geslaagd spectaculaire resultaten te bereiken: slechts 1 restafval vuilzak per 2 maanden ten opzichte van 1 per week vroeger, zonder over de PMD afvalzak te praten", zegt Sven Bertels.

"Hieruit is bij Anne-Michaëlle en mij het idee ontstaan om een eigen bedrijf op te richten 'Mi’ssion Nature'. Wij zijn gestart met het verkopen van tal van accessoires die het zero-waste aankopen vergemakkelijken. Nadien zijn we gestart met het geven van lezingen/workshops om beginnende “zero-wasters” (personen, scholen, bedrijven en organisaties) bij te staan met advies en tips. Ook onze eigen ervaringen wensen we steeds te delen. Want hoe begin je er nu daadwerkelijk aan?"

Al gauw ontstond het idee om een extra dimensie aan het project te geven: klanten volledig ontzorgen door het hun mogelijk te maken op één adres alle boodschappen te bestellen en af te halen en dit zonder single-use plastic verpakking.  "Alle producten worden verpakkingsvrij, of in herbruikbare verpakkingen met statiegeld aangeboden. Een concept dat volledig aansluit bij een zero-waste life style, met behoud van comfort en kwaliteit. Het aannemen van een zero waste levensstijl moet/mag immers geen beperking zijn op onze welvaart en ons comfort."

Home Shop

De eerste stap van Mi’ssion Nature was een logische: alvorens je daadwerkelijk aan de slag gaat, moet je jezelf organiseren en uitrusten met de nodige herbruikbare verpakkingen en accessoires. "Accessoires zoals herbruikbare verpakkingen uit stof en glas,  houten tandenborstels, vaste tandpasta en zepen, bamboe & inox rietjes e.d. helpen je immers snel op weg om die eerste stappen te zetten.
Al gauw werd een deel van het huis ingericht om klanten te kunnen ontvangen in een huiselijke sfeer en op een gemoedelijke manier. De bal ging aan het rollen en al gauw werd het gamma, op vraag van onze klanten uitgebreid. Een wereld ging open… In de homeshop konden alle accessoires getoond, bekeken en gevoeld worden opdat de klanten een goed gevoel kregen bij wat er gekocht werd. Deze accessoires zijn eveneens beschikbaar in de webshop."

De home shop in de eigen woning is sinds kort verplaatst naar het afhaalpunt in de Brouwerijstraat in Kampenhout en is beperkt geopend op woensdag en vrijdag van 18 tot 20.30 uur, tijden dat de boodschappen tevens kunnen worden opgehaald. 

Tweede afhaalpunt

"We merkten dat er nood was aan meer regionale afhaalpunten. In Sabine Vangeel en Luc Meulders van café Point Virgule in Haacht vonden we de geschikte partners. Zij openen op 11 september een afhaalpunt in hun feestzaal grenzend aan hun café op de Rijmenamsesteenweg. Later zouden we nog willen uitbreiden, tot we in totaal een vijftal afhaalpunten hebben rond Kampenhout."

Foto: Mi’ssion Nature

Lees meer over