Kampenhoutbon ter ondersteuning van lokale handel

kampenhoutbon
Op 1 december lanceert lokaal bestuur Kampenhout de Kampenhoutbon, een cadeaubon die aangekocht kan worden bij het lokaal bestuur en die vervolgens uitgegeven kan worden bij alle deelnemende Kampenhoutse handelaars. De Kampenhoutbon is een initiatief om de koopkracht in de gemeente te houden en de lokale handel te ondersteunen in deze lastige periode.

 

Op dinsdag 1 december lanceert lokaal bestuur Kampenhout de Kampenhoutbon, een cadeaubon die je kan aankopen bij het lokaal bestuur en vervolgens kan spenderen bij alle ondernemers die zich registreerden op het platform van de bon. “Door de Kampenhoutbon in het leven te roepen, willen we onze lokale handelaars ondersteunen in deze moeilijke periode”, zegt schepen van lokale economie Gwenny De Vroe (Open VLD). 

De Kampenhoutbon bestaat in verschillende waardes: 5, 10, 20 en 50 euro of een vrij te kiezen hoger bedrag. De bon is één jaar geldig. Je kan de Kampenhoutbon aankopen via www.shoppeninkampenhout.be of in het gemeentehuis bij de dienst lokale economie.

De Vroe: “De Kampenhoutbon is een leuk geschenk om te geven en te krijgen en komt net op tijd voor de feestdagen. Je kan hem spenderen bij alle geregistreerde handelaars, maar je bent niet verplicht om het volledige bedrag op te gebruiken bij één en dezelfde handelaar. Spreiden mag. Je herkent de deelnemende handelaars aan de ronde blauw-gele stickers van de Kampenhoutbon of je vindt ze snel terug via www.shoppeninkampenhout.be.”

De Kampenhoutbon zal door het lokaal bestuur ook gebruikt worden als geschenk voor bijvoorbeeld de uitbetaling van premies en tegemoetkomingen zoals de geboortepremie, premie voor jubilarissen, enzovoort.

Met de Kampenhoutbon wil het lokaal bestuur de koopkracht in Kampenhout houden. “Onze lokale handelaars werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Door een cadeaubon te lanceren die alleen bij hen gespendeerd kan worden, hopen we hen wat extra ademruimte te geven.”, zegt De Vroe.

Kampenhoutse handelaars die zich nog niet registreerden op het platform van de Kampenhoutbon kunnen dit nog altijd doen via www.shoppeninkampenhout.be.

De Kampenhoutbon kadert in een bredere proactieve campagne van het lokaal bestuur om het ‘winkelhieren’ of lokaal kopen te promoten. Bij het begin van de coronacrisis werd daarom het platform www.shoppeninkampenhout.be gelanceerd. Kampenhoutse ondernemers, winkeliers, restauranthouders, lokale boeren, … kunnen hier hun acties om de coronacrisis te overbruggen (online shoppen, take-away, …) kenbaar maken. Ook hiervoor is registreren nog altijd mogelijk. “Om de Kampenhoutbon en het winkelhieren in de kijker te zetten, lieten we in het straatbeeld ook spandoeken ophangen. Je hebt ze vast al opgemerkt. We hopen via deze uitgebreide campagne onze lokale ondernemers zoveel mogelijk steun te bieden. Ze kunnen op dit moment alle hulp gebruiken.”, besluit De Vroe.

Lees meer over