Oude toonzaal Vandermolen is overgeheveld naar nieuwbouw

24 december 2020 | 14u39 | Gepost door redactie
Nieuwe toonzaal Vandermolen
De deadline voor het bouwen van een nieuwe winkel met toonzaal voor de Houthandel Vandermolen is gehaald. “We hadden zelfs nog wat overschot. Tegen 1 januari moesten we weg zijn, aan de hoek van de Tiensestraat en de Stoopkensstraat, want daar komt een OKAY-winkel”, aldus Chris Vandermolen.

“Alles is overgebracht naar de nieuwe winkel en het oude pand staat leeg. Onze nieuwe winkel is evenwel nog niet af. De toonzaal moet nog ingericht worden, de verlichting moet afgewerkt worden, de verwarming moet worden bijgesteld evenals de buitenbeplanking. Aan de straatkant is het wel volledig af”, aldus Chris Vandermolen, zaakvoerder van de Houthandel.

In 1958 kwam de Houthandel Vandermolen van uit Bost, naar de Stoopkensstraat in Hoegaarden. In 1973 ging aan de hoek van de Stoopkensstraat – Tiensestraat, op de terreinen van de voormalige boerderij ‘Den Enghel’, de doe-het-zelf toonzaal open, een honderdtal meter van het bedrijf verwijderd. Maar nu wordt alles naar de houthandel zelf overgeheveld. Op de terreinen van de oude toonzaal en omgeving komen dus een OKAY-warenhuis, en een aantal nieuwe woningen.

Door een aan de Colruyt gelinkte vennootschap werd een aanvraag ingediend tot renovatie van de voormalige brouwerijhoeve ‘Den Enghel’, tot commerciële ruimten en twee woningen en de nieuwbouw van drie woningen aan de Tiensestraat. Achter de oude toonzaal wordt een schuur afgebroken voor het OKAY-warenhuis.

Van een officiële opening van de nieuwe Vandermolen toonzaal is in deze coronatijden nog geen sprake.

Lees meer over